fejléckép

Hírek

Összefogás - tisztítsuk meg Szlovákiát

Kesztyűs kézzel környezetünkért - Ismét indul a „Tisztítsuk meg Szlovákiát” nagytakarítás.

 

A kezdeményezést Nagy József európai parlamenti képviselő és volt környezetvédelmi miniszter indította útjára még 2012-ben, ami az óta tömegmozgalommá nőtte ki magát évente több tízezer résztvevő és önkéntes bekapcsolódásával.

„Hiába fogadunk el uniós szintű szabályozásokat az ivóvíz minőségének megőrzésére, a műanyag hulladék csökkentésére vagy az illegális szemétlerakók felszámolására, ha közvetlen környezetünket nem becsüljük meg. 

Remélem, mindenki egyetért ezzel a tényállással és tiszta egészséges környezetben szeretne élni, nevelni gyermekeiket!  Ismerjük meg és tudatosan közkincsé tenni a természetgyógyító erejét, hatását !

A nagygéresi önkormányzat felkéri a lakosságot, hogy segítsenek a község és a község külterületén lévő szemét összegyűjtésében. Ezt megtehetik 2021 május 4-től 2021 május 7-ig. Aki, vagy akik reszt vennének a hulladékgyűjtési akcióban jelezzék szándékukat a hivatalban, ahol zsákokat és kesztyűket biztosítunk, valamint az összegyűjtött szemetet elszállíttatjuk.  

Egy nagy kérésünk lenne!  És pedig a szemét illetve hulladék gyűjtését válogatva oldják meg!  Műanyag hulladék külön!  Bármilyen üveg hulladék külön zsákban! Textil ugyan úgy külön! Vas tárgyak külön, de elég, ha a nem felsorolt hulladékot egy rakásra összerakják, megjelölik az összerakott hulladék helyét és az önkormányzat biztosítja az elvitelét!

Az akció során főként a közterek, kanális partok, a parkok és az utak mentén lévő hulladék eltávolítására kerülne sor.

 

 << vissza a bloghoz

Fel↑