fejléckép

Hírek

A kommunális hulladék válogatásának szintje Nagygéres községben

A kommunális hulladék válogatásának szintje
Nagygéres községben
 

 

            A környezetvédelmi alapról szóló törvény alapján a 329/2018 Z. z. a hulladéklerakási díjak és a változás díjai és a törvény módosításának 587/2004 Z. z. a környezetvédelmi alapról és annak módosításáról egyes jogi aktusok módosításaival, a 4. § (4) 6. bekezdésének megfelelően, közöljük, hogy a Nagygéres községben 2020-ban a kommunális hulladék válogatásának szintje 40,15 % volt.


           Nagygéresben a kommunális hulladék válogatásának 40–50% -os szintjéig 2021-ban a 4 cikk számnak megfelelően 18,- €/t az ára a vegyes kommunális hulladék és a terjedelmes hulladék tárolása a hulladéklerakókba.  A SK 330/2018 Z. z. kormányrendeletének 1. cikkeje értelmében, amely meghatározza a betéti díjak szintjét a hulladék és a tárolási díjakból származó jövedelem újraelosztásával kapcsolatos részleteket.

           Az elkövetkező években ez az arány jelentősen növekszik, ezért kérjük a polgárokat, hogy felelősségteljesen közelítsünk a hulladék válogatáshoz azért, hogy ebben az évben jobb eredményeket érhessünk el az alacsonyabb hulladékdíj fizetés érdekében. Abban az esetben, ha nem növekszik hulladék válogatás mennyisége, az önkormányzat kénytelen lesz növelni a kommunális hulladék díját.

 << vissza a bloghoz

Fel↑